There was an error in this gadget

Wednesday, January 26, 2011

rumah bernombor 24, btol2 d sempang....

hmm...rumah ni bakal mak aku jual sbb xde sape nk duduk...aku yg agak hati kering pon da xnk duduk...ada kisah2 d sebalik rumah ni...mcm2 memory and cerita ada d sebalik rumah ni...

mengikut kepercayaan cina...no 4 tu no mati...da memang bawak malang la...2+4= 6, no 6 kalu ikot2kn no xbaik jgk...lokasi btol2 kt simpang taman tu..so memng tempat lintasan kata org tua(yeke?),pastu warna rumah...memang menarik...dlu mak aku cat warna kuning(mmg mcm nk bt pemujaan punya warna)...abg aku lak dlu ade hobi simpan patung bnyk2 kt uma tu...

rumah ni dah ada sebelum aku lahir lagi mak aku beli...megikut sumber2 yg d percayai...xkn ustaz nk tipu kn?
rumah ni ada penghuni yg x d undang...ramai jugak la da rase betapa seram je rumah ni...ade la beberapa kisah mentebabkn aku xstay kt uma tuh...

suatu malam,masa aku baru je mula belajar kt kolej, aku dapat arahan dari mak aku untuk jaga uma ni...aku pon ok jela...sbb dalam family...aku paling berani...so aku pon duduk...pada suatu malam yg x pe nk indah...aku terjaga sbb terdengar ada org tgh memasak kt dapur...dalm kul 3 pagi...kejadian tu berulang beberapa malam berikutnya...so aku pon ajak la kawan dok sekali...then kawan aku pon ada mengalami beberapa kejadian aneh antaranya...lampu yg dipasang terpadam sendiri...bila kita nk g tgk kt suis...tbe nyala bali...kalu channel tv beralih2 tu perkara normal...

suatu malam tahun yg lain...memandangkn exam yg menjelang tba...aku nk stdy dgn kwn aku...so aku stay la uma tu dgn kawan n awek kawan aku...thrn malam tu tgh best2 stdy...awek mmbr aku yg pada mulanya agak bnyk cakap terdiam sambil memandang je dapur dia kata...dia nampak ada org berdiri memandang kearah kitorg...then bf dia pon nmpk bila tgk kt cermin tv...aku je xnmpk...esok mereka dua2 demam...

kak spupu aku pon penah stay sini dgn aku...tiap2 malam dia kata ada benda sepak dia masa tidur..ganggu laluan kot...so...bila da bnyk sgt hal kt rumah ni...baik jgn duduk...dia pon blah dari uma...tggl aku je...then aku stay dgn kawan lain...nama din...ha...din ni bgs...dia berani mcm aku gak...kitorg bt xkesah je pape pon ada kt uma tu...sampai la penah 1 malam dia kata dia da nmk kelibat org kt dapur...then dia call aku suh balik cpt2...aku tnye kenapa...dia kata"xde pape...ko balik la cepat"...

tahun ni ak aku nk jual uma ni sbb mak aku kata,xpayah la duduk uma tu...ramai jugak yg nk beli...ske ati dorg la...sila la beli...xde lak rasa nk halang...walaupon agak syg dgn rumah tu...tp da mak aku nk jual...biarkn jela...

No24,rumah awam bertam ulu,76450,cheng,melaka..lokasi yg 1 masa dahulu slalu eksiden ngeri sbb kawasan tu sendiri mmg da keras....

sekarang aku dok ngan mak aku kt kampung,tp mcm sme je uma ada penghuni lain2..baru2 ni je da bpe kali mak ngan ayah aku kene kacau...maybe sbb  dorang sgt penakut kot...bnda2 tu suka...xterkecuali la aku...ada la 4,5 kali terbangun sbb ada dgr bunyi org berjalan la...org panggil nama aku la malam2...aku ignore je sudah...kalu nk ikotkn...kt mane2 je benda2 ni ada je...so...tabah la menjalani hidup...kita ciptaan yg sempurna...xperlu la nk rasa terancam dgn makhluk yg x berjasad ni...kepada yg slalu percaya dgn bomoh...pk la sendiri..."sejahat2 manusia,adalah sebaik2 jin" bayangkn hitler kalau kt tempat jin...dia la jin paking baik...hantu xpenah wujud...sbb xde dalam kitab2...ko bukak la bible ke...al-quran ke...mmg xde...kalu syaitan ada la...ni sume godaan and cubaan syaitan nk menyesatkn manusia...fikir la sendiri...

selamat malam...(27/1/2011 , 2.00am..tggl sorg2 kt rumah berhantu ni)

No comments:

Post a Comment