There was an error in this gadget

Sunday, January 30, 2011

masa lampau??

masa lampau aku agak dahsyat...(nama blog aku sempena ni la)
ini salah satu minuman syaitan yg dlunya ku puja..(konon leh bg happy la katanya)
mak bapak...sedara mara sorg pon xtau...kalu tau...pakai sut n tdo dlm coffin la aku jawapnya...
aku agak obses dgn pmpuan satu masa dahulu...smpai dpt label kaki pempuan...(kata bapak sedara aku n mak aku)
ada beberapa org yg telah mengevolusikn hidup aku tok balik ke pangkal jalan...

1st person(nama rahsia)aku pon xtau mcm mne dia leh nk kt aku dlu....haha..skang ni dia sedang belajar tok jadi jururawat...dia da x single...itu la berita yg paling latest hasil bual bicara bersama rakan2...xlme mane pon aku dgn dia..tp cukup huru hara la jgk hidup aku...tapi sekarang da normal balik..tq to 2nd person..



2nd person yg sekarang...dia xcantik mana pon..tp cara hidup dia tu sgt menarik...pendidikan yg agak tggi...hukum2 agama yg agak kuat d samping didikan dari family yg superb...sbb tu dia sgt special...sgt menyenangkn bila dia ada...walaupun dia suka merajuk..(normal la pmpuan)..dia penyebab aku sgt2 berubah...tq to cik zakiah...

so kepada kwn2 and saudara mara yg baca blog ni..aku nk jadi baik..so jgn la ajak aku bt bnda bukan2 lg...da xmo da...sila ajak org lain...

Friday, January 28, 2011

hye semua

sila la usha..CTBAND production

semua detail ada d sana...tq~~

Wednesday, January 26, 2011

rumah bernombor 24, btol2 d sempang....

hmm...rumah ni bakal mak aku jual sbb xde sape nk duduk...aku yg agak hati kering pon da xnk duduk...ada kisah2 d sebalik rumah ni...mcm2 memory and cerita ada d sebalik rumah ni...

mengikut kepercayaan cina...no 4 tu no mati...da memang bawak malang la...2+4= 6, no 6 kalu ikot2kn no xbaik jgk...lokasi btol2 kt simpang taman tu..so memng tempat lintasan kata org tua(yeke?),pastu warna rumah...memang menarik...dlu mak aku cat warna kuning(mmg mcm nk bt pemujaan punya warna)...abg aku lak dlu ade hobi simpan patung bnyk2 kt uma tu...

rumah ni dah ada sebelum aku lahir lagi mak aku beli...megikut sumber2 yg d percayai...xkn ustaz nk tipu kn?
rumah ni ada penghuni yg x d undang...ramai jugak la da rase betapa seram je rumah ni...ade la beberapa kisah mentebabkn aku xstay kt uma tuh...

suatu malam,masa aku baru je mula belajar kt kolej, aku dapat arahan dari mak aku untuk jaga uma ni...aku pon ok jela...sbb dalam family...aku paling berani...so aku pon duduk...pada suatu malam yg x pe nk indah...aku terjaga sbb terdengar ada org tgh memasak kt dapur...dalm kul 3 pagi...kejadian tu berulang beberapa malam berikutnya...so aku pon ajak la kawan dok sekali...then kawan aku pon ada mengalami beberapa kejadian aneh antaranya...lampu yg dipasang terpadam sendiri...bila kita nk g tgk kt suis...tbe nyala bali...kalu channel tv beralih2 tu perkara normal...

suatu malam tahun yg lain...memandangkn exam yg menjelang tba...aku nk stdy dgn kwn aku...so aku stay la uma tu dgn kawan n awek kawan aku...thrn malam tu tgh best2 stdy...awek mmbr aku yg pada mulanya agak bnyk cakap terdiam sambil memandang je dapur dia kata...dia nampak ada org berdiri memandang kearah kitorg...then bf dia pon nmpk bila tgk kt cermin tv...aku je xnmpk...esok mereka dua2 demam...

kak spupu aku pon penah stay sini dgn aku...tiap2 malam dia kata ada benda sepak dia masa tidur..ganggu laluan kot...so...bila da bnyk sgt hal kt rumah ni...baik jgn duduk...dia pon blah dari uma...tggl aku je...then aku stay dgn kawan lain...nama din...ha...din ni bgs...dia berani mcm aku gak...kitorg bt xkesah je pape pon ada kt uma tu...sampai la penah 1 malam dia kata dia da nmk kelibat org kt dapur...then dia call aku suh balik cpt2...aku tnye kenapa...dia kata"xde pape...ko balik la cepat"...

tahun ni ak aku nk jual uma ni sbb mak aku kata,xpayah la duduk uma tu...ramai jugak yg nk beli...ske ati dorg la...sila la beli...xde lak rasa nk halang...walaupon agak syg dgn rumah tu...tp da mak aku nk jual...biarkn jela...

No24,rumah awam bertam ulu,76450,cheng,melaka..lokasi yg 1 masa dahulu slalu eksiden ngeri sbb kawasan tu sendiri mmg da keras....

sekarang aku dok ngan mak aku kt kampung,tp mcm sme je uma ada penghuni lain2..baru2 ni je da bpe kali mak ngan ayah aku kene kacau...maybe sbb  dorang sgt penakut kot...bnda2 tu suka...xterkecuali la aku...ada la 4,5 kali terbangun sbb ada dgr bunyi org berjalan la...org panggil nama aku la malam2...aku ignore je sudah...kalu nk ikotkn...kt mane2 je benda2 ni ada je...so...tabah la menjalani hidup...kita ciptaan yg sempurna...xperlu la nk rasa terancam dgn makhluk yg x berjasad ni...kepada yg slalu percaya dgn bomoh...pk la sendiri..."sejahat2 manusia,adalah sebaik2 jin" bayangkn hitler kalau kt tempat jin...dia la jin paking baik...hantu xpenah wujud...sbb xde dalam kitab2...ko bukak la bible ke...al-quran ke...mmg xde...kalu syaitan ada la...ni sume godaan and cubaan syaitan nk menyesatkn manusia...fikir la sendiri...

selamat malam...(27/1/2011 , 2.00am..tggl sorg2 kt rumah berhantu ni)

Tuesday, January 25, 2011

anda nak merekod lagu??tidak tahu dimana??

ok...memandangkan aku still tak tidur lagi...aku share la sikit kat sini...


kalau korang ada band, nak merekod lagu-lagu korang..korang boleh la datang merekod kat sini...
selain itu REBANA BIRU PRODUCTION juga menyediakan perkhidmatan live band, p.a system, backline, video editing,composing music( theme song,jingles,lighting,event management ,audio recording, audio mixing, audio mastering, voice over, foley, midi sequencing, audio restoration, photography, and video..
karaoke untuk majlis2 perkahwinan juga ada!!!!

korang boleh la hubungi no ni untuk berbincang : 017-6725761 apis@adeq(the rhaman)
                                                                          017-3202524 kuri
                                                                         017-6700053 abung

salam perkenalan!!





hye...nama aku kuri(muhamad syukri bin ismail kalu dlm ic)...aku stay kt kawasan yg agak terpencil...jauh dari kota yg sarat...so xde la semak sgt kepala aku...walaupon mmg kepala aku slalu sarat...aku lahir 12.08.1989(22 la taun nih)..hobi aku....aku suka benda2 pelik...kalu bnda yg seram lagi aku suka..(ada aktiviti paranormal roger aku)..dulu ade la band kejap nama corn in cup...posisi aku..pengetuk kepala..hahaha...




nah link...aku bg free je lagu aku dlu..
http://www.4shared.com/audio/pFjk8yio/corn_in_cup_-_penghargaan_epil.htm
http://www.4shared.com/audio/2oTh7X3D/Take_mY_hand_-_corn_in_cup.htm
http://www.4shared.com/audio/0lpTAkHL/Listen_to_you_-_corn_in_cup.htm

copy and paste la k kt search engine korg..

aku pon xtau npe aku bt blog ni...mungkin sbb kebosanan tahap penggegar lagit ke 7 kot..aku ade agak ramai kawan(suatu masa dahulu) tapi mane ntah sume ilang...aku still belaja...d sebabkn kebongokkn aku yg dlu..so...lme la aku kt kolej...nasihat aku...belajar btol2 kalu yg still belajar...kalu x dpt la nasib mcm aku..hahaha...

hari pon da pagi...esok aku ade klas...so...sampai sini la dlu k..wslm.....